fbpx

Art Creation Legacy

Terma & Syarat

Art Creation Legacy Sdn Bhd

Menjalankan dua perkhidmatan: –

1. Printing Digital
2. Printing Offset

Perkhidmatan printing digital :-

Segala cetakan kotak (50 – 500pcs), flyers, sampul raya, name card, tq card, kad kahwin adalah menggunakan printing digital.

Skop :

– material paper Artcard 350gsm
– material artpaper 157gsm (flyers)
– full colour printing
– mempunyai finishing gloss dan matte laminate

Perkhidmatan printing offset :-

Segala cetakan kotak (1000pcs ke atas) adalah menggunakan printing offset.

Skop :

– material paper Artcard 300 atau 350gsm
– full colour printing
– finishing gloss dan matte laminate
– finishing spot uv
– finishing stamping
– finishing emboss

Setiap tempahan akan dikenakan cas design grafik. Untuk kotak, jika pelanggan mempunyai design sendiri (file ai sahaja) akan dikenakan cas template. Cas template untuk kotak kecil rm30 dan besar rm40. Cas template hanya dikenakan sekali sahaja. Untuk Reprint order, tidak perlu membayar cas template dan grafik.

Setiap pembayaran design hanya untuk 1 design artwork sahaja. Tiada pilihan 2 atau 3. Maksimum perubahan design adalah 3x sahaja. Perubahan kali ke 4 akan dikenakan cas rm10 untuk setiap kali perubahan.

Design yang sudah final tidak boleh dipinda. Jika pelanggan mengubah design selepas final, akan dikenakan cas rm20 sekali pindaan kerana ia mengganggu proses kerja kami.

Setiap deposit yang dibayar tidak akan dikembalikan (non- refundable), tetapi pelanggan boleh menggunakan deposit tersebut untuk tempahan lain. (akan dikenakan cas template atau design sekiranya telah dibuat).

Sebarang tempahan yang telah dibayar deposit, tetapi pelanggan senyap sepi dalam tempoh 6 bulan dari tarikh tempahan, akan menyebabkan deposit hangus dan tidak akan dikembalikan. (untuk kes tertentu kami mempunyai budi bicara).

Kami tidak menerima sebarang tempahan printing untuk design yang tidak menutup aurat dengan sempurna (gambar kartun boleh printing).

Segala penghantaran hanya menggunakan perkhidmatan dari J&T EXPRESS sahaja kerana kami mempunyai kontrak dengan mereka. (Jika tidak mahu menggunakan j&t pelanggan diminta untuk datang sendiri ke premis kami).

Scroll to Top